Intern

Reiseplan for Tyskland-Danmark

Her er oppdatert reiseplan med. Vi har fått en del spørsmål om lommepenger.
Bruk av Visa-kort er ikke like utbredt i Tyskland som i Norge. I dagligvarebutikker, bakerier og kiosker vil det ikke være mulig å betale med kort. Derfor anbefaler vi at alle har med seg mellom 30-50 Euro i kontanter. 

Det er to grupper som reiser til Tyskland. Nå står det tydelig hvilken gruppe den enkelte hører til både i påpasserlisten og en egen liste med oversikt over referansenummer. Navn som er på oransje felt i påpasserlisten er gruppe 1, navn som er på grønt felt er i gruppe 2. På hjemreisen reiser alle sammen.

Husk å sette på vekkerklokka onsdags kveld, da .-)

Info fra Guttekoret: 06.05.19

Her er litt praktisk om opptredener i mai:

Torsdag 9. mai, Åpningsfest for Britannia hotell

Oppmøte kl. 18, ferdig ca 20.30

Inngang som sist, mellom Merkursenteret og Britannia

Korantrekk og kappe

Kor: Sakshaug + noen til som får direkte beskjed av Bjørn.

Vi har avtalt med Britannia at kappene kan henges igjen til 17. mai!


17. mai, kort opptreden på Britannia hotell

Oppmøte på Britannia hotell senest 12:15, ferdig kl. 13:30

(samme inngang som sist)

Korantrekk – (Kappen er allerede i Britannia)

Kor:  «9. mai – koret» 


Lørdag 25. mai Kongresskonsert for Lånekassen i Nidarosdomen

Kor: Sakshaug + noen til som får direkte beskjed av Bjørn.

Mer praktisk om denne opptredenen kommer senere. 

Info fra Guttekoret: 23.4.19

Torsdag 25.4. - Fellesøvelse, aspirant-dugnad, kappeprøve for de yngste

På torsdag 25.4. foregår det mye på Pirsenteret:

17:00 er det kappeprøve for alle som sitter/står i 1.rekke slik at de blodferkse kan få sin egen kappe.

17:30 - 20:00 er det øvelse for alle på Pirsenteret.

Samtidig foregår det også dugnad for pakking av aspirantinvitasjoner.


Søndag 28.4. - Høymesse og fotografering

Det er Sakshaugkoret som synger på høymessen i Nidarosdomen søndag 28.4. Oppmøte er 09:45 i korkjelleren. Husk kappe og konsertklær.

Kl 12:30 - 13:30 er det fotografering for alle i domkirken. Husk kappe og konsertklær.


Asia 2019

Selv om det er lenge til korets konserter i Asia (30.9.-11.10.2019), så må koret gjennom en tidskrevende søknadsprosess for visum til Taiwan.  

Mesteparten av prosjektet er nå klart, og oppdragsgiveren i Asia har bedt oss om å sende over en rekke dokument senest 25.5.2019. 

Siden det er så lenge til turen og det erfaringsmessig kan skje mye i løpet av sommeren, har vi tatt ut et kor (45 sangere) samt en venteliste (11 sangere).

I første omgang er det viktig at alle sjekker passet og sender scan av bildesiden til johannes@guttekoret.no. Passet må være gyldig til minimum 11.4.2020. Om det ikke er det, må dere ta kontakt med politiet og få en hastetime.

Se rundskriv og deltakerliste.

Info fra Guttekoret: 26.3.19

Torsdag 28.3. - kun Sakshaug-koret (17:30-20:00)

Bjørn trenger tid for å forberede programmet som koret skal synge i Sakshaug kirke på lørdag. Derfor blir torsdagsøvelsen kun for Sakshaug-koret, alle andre får fri den dagen.

Plan for konserten i Sakshaug


 Lørdag 30.3. - kun Sakshaug-koret

Kun Sakshaugkoret og alle andre har fri. 

Bussavgang kl 12:00 fra Nidarosdomen. Ha med nistepakke, kappe og konsertklær.
Vi forventer å være tilbake ved Nidarosdomen kl 21:00.

Følg med på facebook.com/groups/NGK.foreldre/ for oppdateringer)


 Onsdag 3.4. DNB-arrangement på Britannia hotell  - kun Sakshaug-koret

Korets samarbeidspartner DNB har bedt koret om en opptreden under et av de første arrangement i nye Britannia hotell.

Oppmøte 18:30, koret synger 19:30, guttene kan hentes 20:00.

Husk konsertklær og kappe.

Info fra Guttekoret: 8.3.19

Torsdag 15. 3. - Workshop med Marianne Meløy

Nidarosdomens Guttekor samarbeider med komponist Trygve Brøske og skuespilleren og tekstforfatteren Marianne Meløy om et bestillingsverk som skal skrives for Guttekoret og fremføres våren 2021. 
Sangernes tanker og idéer skal være med på å forme tekstene for verket, og derfor kommer Marianne Meløy på besøk på torsdagsøvelsen 14.3. for å snakke med guttene. 

OBS! Legg merke til endret klokkeslett på denne øvelsen: torsdag 14.3. kl. 17:30 – 20:30 (gjelder alle sangere!)


 Helga 23. 3. – 24. 3. - Lys våken – overnatting i Nidarosdomen

Lørdag 23.3. kl. 16 til søndag 24.3. kl. 13 inviterer Nidarosdomen alle gutter fra Guttekoret som er eller blir 12 år til å overnatte i kirken. Se vedlagt invitasjon.
Det blir en unik opplevelse som få får oppleve og i tillegg blir det oppdagelsesferd høyt og lavt og utforsking av kirkens mørke kriker og kroker.

I tillegg til menighetspedagog og folk fra domkirken, blir Johannes med fra Guttekoret.

Påmelding skjer direkte til domkirkens menighetspedagog på me693@kirken.no innen 18.3.19. 

Fint om dere også gir info til Johannes dersom dere melder gutten deres på. Merk at øvelsen er endret til fellesøvelse for sopran og alt denne dagen!


Lørdag 30 .3. - Konsert i Sakshaug kirke 

Lørdag 30. 3. er Nidarosdomens Guttekor invitert til å synge konsert sammen med Vivace barne-, ungdoms- og guttekoret i Sakshaug kirke på Inderøy.

Se vedlagt plan og hvem som skal synge.

Billetter til konserten fås kjøpt her: https://kultar.no/billetter/nidarosdomens-guttekor-og-vivace-barne-og-ungdomskor/

Info fra Guttekoret: Kappeprøver, opptredener, tysklandstur

Sendt via mail 23.2.2019.

Innhold:

  • Kappeprøver i uke 9

  • Opptredener fremover

  • Tysklandstur 20.6. - 28.6.2019


Kappeprøver i uke 9

Vi minnerom kappeprøver på Pirsenteret mandag 25.2. og tirsdag 26.2.19. 

Alle som har kappe må ha med seg den sin for å sjekke størrelse (gjelder også alle voksne!!)
Alle må også ta med seg sine konsertsko slik at kappekomitéen kan sjekke at kappestørrelsen blir rett i forhold til skoene.

Mandag 25.2.

17:15 Kappeprøve for alle sangere i sopran 2 (OBS! Klokkeslett!)
19:00 Kappeprøve for alle sangere i sopran 1 

Tirsdag 26.2.

18:45 Kappeprøve for alle sangere i tenor og bass
19:00 Kappeprøve for alle sangere i alt 1 + 2 

Blodferske (dvs. gutter som startet i koret januar 2019) får egen kappeprøve senere på våren slik at de har en kappe som passer på internkonserten 11.6.2019. 

Infoskrivet om oppbevaring, stell og størrelser på kappe finner dere her.


Opptredener fremover 

Også i 2019 blir det en stor konsert i Nidarosdomen med Antonín Dvořák’s «Messe i D» for kor og solister samt et nyskrevet verk av Henning Sommerro.

Den korte tiden mellom Moskva-turen og Maria budskapsdag (dagen Guttekoret som oftest har vårkonsert) gjør at denne konserten fremføres til høsten: søndag 22.9.19.
I løpet av våren blir det konsert i Sakshaug kirke med Vivace barne- og ungdomskor, mindre opptredener for korets støttepartnere, internkonserten 11.6.19 og selvfølgelig flere gudstjenester i Nidarosdomen vår.


Tysklandstur 20.-28.6.2019

Eirik og Johannes har vært i Tyskland og Danmark i vinterferien for å planlegge ferdig sommerturen. Besetningslisten for turen blir sendt ut i løpet av mars.

Reisebrev fra Moskva

Torsdag 24.1.19 startet 52 sangere fra Nidarosdomens Guttekor turen til Moskva. Det statlige konserthuset “Moscow House of Music” hadde invitert koret til å gi konsert under den årlige julemusikkfestivalen.
Hvert år inviteres et guttekor til denne festivalen og konserthuset hadde lenge ønsket å invitere Nidarosdomens Guttekor.

Etter en kort mellomlanding i Oslo, ankom koret på ettermiddagen i Moskva. To busser kjørte koret gjennom rush-trafikken i Russlands hovedstad.

På fredagsmorgenen sto det en utflukt til den Røde plass på planen med besøk i Vasilijkatedralen, kjøp av hatter og lunsj på egenhånd.

Etter en god middag på hotellet kjørte koret med buss til den Norske Ambassaden som hadde invitert til mottakelse. I tillegg til koret og inviterte gjester var også et TV-team fra russlands fremste kulturkanal med på mottakelsen. Det var godt å være “i Norge i utlandet”.

På lørdag formiddag var det rolig fritid på hotellet for å lade opp til øvelsen og konserten på kvelden.

Det snødde da koret gikk de 10 gang-minuttene fra hotellet til konserthuset, og den sure vinden viste oss hvor kaldt det kan være i Russland.

Etter en god lunsj i konserthusets kantine og oppvarmingen i foajéen prøvde koret oppstillingen på scenen i konsertsalen. Mange av sangerne var imponerte og forbausede over konsertsalens størrelse og utforming.
Salen er bygget i stilen av Berlinfilharmonien, vingård-stil i lys bjørketre som gjelder som det beste materiale for konsertsaler.

I motsetning til akustikken i Nidarosdomen er klangen i konsertsalen veldig direkte: publikum hører hver enkel sanger, hver enkel pusting på feil sted og feil toner. Til tross for den tørre klangen var det godt å synge i salen.

Under øvelsen fikk koret besøk av Vladimir Spivakov, som i tillegg til å være festivalens skyts også er Russlands fremste fiolinist og dirigent. Spivakov gratulerte koret med dens gode klang og presisjon.

Etter en kort hvile i de små garderoberom var det tid for konsert:

Konsertsalen var nesten utsolgt, og koret sang i to avdelinger på en time hver med 25 minutters pause. Publikumet var begeistret av korets klang og kraft - og viste det gjennom entusiastisk klapping og “bravo”-rop. Det ble to ekstranumrer, og publikum kunne sikkert ha hørt på flere numrer, men konserten hadde gått på overtid.

Sangerne gjorde en fantastisk innsats på konserten! Mange av guttene og herrestemmene hadde bært på en forkjølelse lenge, men til konserten samlet alle sammen konsentrasjon og kraftreservene for å gjøre en ekstra konsert. Vi er veldig stolte av guttene som representerte Guttekoret, domkirken og Trondheim på en eksemplarisk måte!

Etter en sen middag i kantinen - der maten hadde blitt kald på tallerkene - gikk sangerne gjennom snøen tilbake til hotellet for å pakke og legge seg.

06:00 på søndagsmorgen (04:00 Norsk tid) ringte vekkerklokkene, og 07:30 kjørte bussene sangerne tilbake til flyplassen.

Takk for turen!

Takk til Reidar, Mona og Johannes for bildene!

I midlertid har det også kommet live-opptak av konserten på YouTube. Dårlig kvalitet, men bedre enn ingenting:

Del 1: https://youtu.be/LMopr__a-XQ
Del 2: https://youtu.be/6wPdpMYr3_A