Discovering the cathedral

🇬🇧English version below!

På oppdagelsesferd i Nidarosdomen

Hvert år venter det en spesiell opplevelse for alle 11- og 12-åringer i guttekoret: “Lys våken”. Sammen med mange andre barn fra Nidaros domkirke og Vår Frue menighet får de domkirken til seg selv en hel dag!

I løpet av helgen blir det mye lek og sang, barna blir kjent med hverandre, drar på opplevelsesferd i Norges flotteste katedral og overnatter i kirkerommet.

Gjennom lek og samtaler blir barna kjent med kirken og dens tradisjoner, og forbereder sammen gudstjenesten på søndagen.

🇬🇧Discovering the Nidaros cathedral

Every year, the boys’ choirs 11- and 12-year olds are in for a special treat: together with many other kids from the cathedral’s parish they get to have the cathedral all to themselves for a whole day!

Over the course of saturday afternoon, the kids get to know each other through play and songs, they go discover the many secret rooms and passages within the cathedral’s walls, learn about the cathedral’s rich history and even get to sleepover in the cathedral.

Through play and discussion the kids get to know the church and its traditions. Together they prepare for sunday service in the Nidaros cathedral.