PÅ OPPDAGELSETUR I NIDAROSDOMEN

Å være godt kjent med kirkerommet bidrar til god klang, og å bli godt kjent med Nidarosdomen er en spennende sak. Ingen andre kirker i Norge har så mange hemmelige ganger, skjulte rom og spennende historier som nasjonalhelligdommen.

For guttekoret, som har brukt kirkerommet til sitt virke i nesten 1000 år, finnes det ekstra mange interessante koblinger: fra lektoriet for eksempel, i moderne tid også kalt «kvinnenes minnekapell», som helt i starten av 1000-tallet var guttekorets klasserom, og til historier om alle de rare plassene hvor korets solister har stått under konserter.

Det er når sangerne går gjennom de trange gangene, og opp kirketårnene, at de får en stolthet og æresfrykt for den mektige historien til både Nidarosdomen og guttekoret: I alle år siden de første sten ble satt, når gangene og kapellene ble bygd – i alle disse år har Trondheimsgutter sunget i Nidarosdomen: Til ære for gud og til glede for byen.