Velkommen til nytt semester!

Velkommen til et nytt semester med guttekoret! 

Semesterplan høst 2019

Vi håper dere har hatt en flott sommerferie og at batteriene er ladet til en spennende høst med guttekoret! Nå ser det ut til at de fleste brikkene er på plass når det gjelder guttekorøvelser og opptredener. Se semesterplan

Nye gutter

Høsten 2019 starter 13 nye gutter i hovedkoret! Velkommen til Audun, Ludvig, Trygve, Aleksander L., Greger, Aleksander M, Teodor, Henrik, Erling, Ask, Daniel, Steffen og Sander. De skal være med til Mjuklia, og vi håper de erfarne guttene vil ta godt vare på dem både på leiren og det som skal skje framover

Mjuklia

Det er viktig at koret møtes etter en lang sommerferie for å jobbe med stemmer, innøving av nytt repertoar, bli kjent med nye kormedlemmer m.m, så Bjørn ønsker at alle blir med på leiren.. Vedlagt er planen og en bekreftelse som kan legges ved søknad til skolen om permisjon fredag 23. august.

Les Mjukliaplanen

Scriptum Cantorum

Johannes har skrevet et nytt Scriptum Cantorum hvor det står litt om vårsemesteret, og om hva som skal skje framover. Men det er også mulig for dere å komme med stoff til tidsskriftet. Så hvis du har noe på hjertet, har bilder eller en historie du mener kan distribueres, så ta kontakt.

Les koravisen

Vennlig hilsen Bjørn, Johannes og Mona

Koravis - august 2019 | scriptum cantorum

header.jpg

Tilbakeblikk på våren 2019

Tur til Russland!

Januar 2019 var guttekoret invitert til å synge konsert under den årlige julemusikkfestivalen i Moskva.
Høydepunktet for mange sangerne var sightseeing på den Røde Plass og omvisningen i Vasilijkatedralen. Til tross for mange kuldegrader og snø sang koret en flott konsert i en godt besøkt konsertsal (Svetlanov Hall).

Klikk her for å lese reisedagboken fra Russland-turen.

Lys våken i Nidarosdomen

12 gutter fra Nidarosdomens Guttekor deltok i «Lys-våken i Nidarosdomen» der guttene ble godt kjent med Nidarosdomens mange kroker, forberedet søndagsgudstjenesten og overnattet i kirken. Anbefales!

Konsert i Sakshaug kirke

I mars sang Nidarosdomens Guttekor en flott konsert sammen med barnekoret Vivace i Sakshaug kirke.

Opptredener i nye Britannia hotell

Da korets samarbeidspartnere og gode venn Odd Reitan ferdigstilte oppussingen av Britannia hotell var det en æressak at Nidarosdomens Guttekor skulle synge under åpningen og på 17. mai.

Tur til Tyskland og Danmark

68 personer, 5 konserter, 5 byer, 9 dager, 1500km i buss – for å bare nevne noen tall om den vellykkede sommerturen til Nord-Tyskland og Danmark. Koret sang konserter i Bremen, Lüneburg, Hamburg, Thisted og Herning. På fire av disse steder samarbeidet vi med lokale guttekor – i Danmark bodde våre gutter hos de lokale drengene. Nå er det bare å glede seg til gjenbesøkene fra Tyskland og Danmark i de kommende år.

Nye gutter i hovedkoret

Høsten 2019 starter 13 nye gutter i hovedkoret! Velkommen til Audun, Ludvig, Trygve, Aleksander L., Greger, Aleksander M, Teodor, Henrik, Erling, Ask, Daniel, Steffen og Sander!
Dere er fremtiden til Nidarosdomens Guttekor og vi gleder oss å bli skikkelig kjent med dere alle!


Hva skjer fremover?

Ny sangpedagog i koret: Maria Moen Nohr

Høsten 2018 varslet kulturskolen en kostnadsøkning for sangpedagogene Mona og Nina som koret hadde samarbeidet med i mange år. Denne omorganiseringen førte til at koret valgte å ansette sangpedagog direkte i koret. For skoleåret 2019/2020 er Maria Moen Nohr ansatt i 20%-stilling. Maria er utdannet sanger og synger blant annet i Trondheim Vokalensemble. Hennes arbeidsoppgaver blir 1:1 og gruppeundervisning på mandager og tirsdager. Maria blir med på Mjuklia og kommer til å øve med de nye guttene. Velkommen hos oss!

Korleir på Mjuklia, 23.-25.8.2019

Også i 2019 drar koret på sommerleir på Mjuklia. Avreise er fredag 23.8.19 fra domkirken med oppmøte 08:00. Programmet for sommerleiren er som før: mye lek og moro for å bli kjent i tillegg til øvelser for å forberede høstens program.

Høymesser i domen denne høsten: 8.9., 20.10., 17.11., 24.12.

Guttekoret medvirker på 5 høymesser i Nidarosdomen denne høsten: dette er både familiemesser med dåp og vanlige gudstjenester! På de to julaftengudstjenester er alle sangere (også blodferske) med. En av de to blir overført i NRK TV.

Veldedighetskonsert «Musikk for hjertet», 11.9.2019 kl 18:00

I samarbeid med ChenterFoundation, den veldedige stiftelsen til Richard Chen, setter koret opp en konsert for befolkningsgrupper som vanligvis ikke kommer på konsert. Vi har invitert helse- og velferdssentre, bo- og
aktivitetstilbud, fosterforeldre, barnevernsinstitusjoner og mange flere aktører til en underholdende konsert.
Vi ønsker å fylle kirken, og håper på deres hjelp: alle familier og sangernes venner er hjertelig velkommen!

Høstkonsert «Sommerro & Dvorak», 22.9.2019

I september har vi gleden å invitere Trondheim til en unik konsertopplevelse. Koret urfremfører Henning Sommerro’s «Te Deum» med orkester. Sammen med fire flinke solister synger koret «Messe i D-dur» av Antonín Dvořák. Alle gutter som ikke blir med å synge på konserten får gratis inngang. Billetter fås kjøpt på ticketmaster.no.

Konserter i Taiwan og Singapore, 30.9. – 11.10.2019

Den veldedige stiftelsen ChenterFoundation med sitt produksjonsselskap Licha Stelaus Productions har invitert oss å synge store konserter i byen Kaohsiung (Taiwan) og Singapore i oktober. I tillegg til opptredenene på konserthusene vil det bli korte konsert på sykehus og skoler. På programmet står Dvorak’s Messe i D med lokale orkestre og internasjonale solister samt et avvekslingsrikt program for kor og orgel.

Førjulskonserter 2019

I år blir det førjulskonserter i Ørlandet, Hommelvik, Roan, Oslo, Asker, Orkdal, Steinkjer og Stjørdal. Konsertene i Oslo og Nidarosdomen skjer i samarbeid med fiolinisten Joakim Rødbergshagen. Arve Tellefsen har med tungt hjerte bestemt seg for å legge opp etter 24-årig konsertsamarbeid. Vi kommer til å savne ham og ønsker ham lykke til videre!

Tur til Tyskland i Juni 2020

For Juni 2020 har vi en helt spesiell tur på planen: 4-5 konserter i noen av Tysklands mest betydningsfulle katedraler. Blant annet skal koret holde konsert og høymesse i Kölner Dom, en av Tysklands største og flotteste katedraler. Avreise blir onsdag 17.6. og vi regner med å komme hjem torsdag 25.6.2020. Mer info kommer, men noter datoene allerede nå.

Reiseplan for Tyskland-Danmark

Her er oppdatert reiseplan med. Vi har fått en del spørsmål om lommepenger.
Bruk av Visa-kort er ikke like utbredt i Tyskland som i Norge. I dagligvarebutikker, bakerier og kiosker vil det ikke være mulig å betale med kort. Derfor anbefaler vi at alle har med seg mellom 30-50 Euro i kontanter. 

Det er to grupper som reiser til Tyskland. Nå står det tydelig hvilken gruppe den enkelte hører til både i påpasserlisten og en egen liste med oversikt over referansenummer. Navn som er på oransje felt i påpasserlisten er gruppe 1, navn som er på grønt felt er i gruppe 2. På hjemreisen reiser alle sammen.

Husk å sette på vekkerklokka onsdags kveld, da .-)

Info fra Guttekoret: 06.05.19

Her er litt praktisk om opptredener i mai:

Torsdag 9. mai, Åpningsfest for Britannia hotell

Oppmøte kl. 18, ferdig ca 20.30

Inngang som sist, mellom Merkursenteret og Britannia

Korantrekk og kappe

Kor: Sakshaug + noen til som får direkte beskjed av Bjørn.

Vi har avtalt med Britannia at kappene kan henges igjen til 17. mai!


17. mai, kort opptreden på Britannia hotell

Oppmøte på Britannia hotell senest 12:15, ferdig kl. 13:30

(samme inngang som sist)

Korantrekk – (Kappen er allerede i Britannia)

Kor:  «9. mai – koret» 


Lørdag 25. mai Kongresskonsert for Lånekassen i Nidarosdomen

Kor: Sakshaug + noen til som får direkte beskjed av Bjørn.

Mer praktisk om denne opptredenen kommer senere. 

Info fra Guttekoret: 23.4.19

Torsdag 25.4. - Fellesøvelse, aspirant-dugnad, kappeprøve for de yngste

På torsdag 25.4. foregår det mye på Pirsenteret:

17:00 er det kappeprøve for alle som sitter/står i 1.rekke slik at de blodferkse kan få sin egen kappe.

17:30 - 20:00 er det øvelse for alle på Pirsenteret.

Samtidig foregår det også dugnad for pakking av aspirantinvitasjoner.


Søndag 28.4. - Høymesse og fotografering

Det er Sakshaugkoret som synger på høymessen i Nidarosdomen søndag 28.4. Oppmøte er 09:45 i korkjelleren. Husk kappe og konsertklær.

Kl 12:30 - 13:30 er det fotografering for alle i domkirken. Husk kappe og konsertklær.


Asia 2019

Selv om det er lenge til korets konserter i Asia (30.9.-11.10.2019), så må koret gjennom en tidskrevende søknadsprosess for visum til Taiwan.  

Mesteparten av prosjektet er nå klart, og oppdragsgiveren i Asia har bedt oss om å sende over en rekke dokument senest 25.5.2019. 

Siden det er så lenge til turen og det erfaringsmessig kan skje mye i løpet av sommeren, har vi tatt ut et kor (45 sangere) samt en venteliste (11 sangere).

I første omgang er det viktig at alle sjekker passet og sender scan av bildesiden til johannes@guttekoret.no. Passet må være gyldig til minimum 11.4.2020. Om det ikke er det, må dere ta kontakt med politiet og få en hastetime.

Se rundskriv og deltakerliste.

Discovering the cathedral

🇬🇧English version below!

På oppdagelsesferd i Nidarosdomen

Hvert år venter det en spesiell opplevelse for alle 11- og 12-åringer i guttekoret: “Lys våken”. Sammen med mange andre barn fra Nidaros domkirke og Vår Frue menighet får de domkirken til seg selv en hel dag!

I løpet av helgen blir det mye lek og sang, barna blir kjent med hverandre, drar på opplevelsesferd i Norges flotteste katedral og overnatter i kirkerommet.

Gjennom lek og samtaler blir barna kjent med kirken og dens tradisjoner, og forbereder sammen gudstjenesten på søndagen.

🇬🇧Discovering the Nidaros cathedral

Every year, the boys’ choirs 11- and 12-year olds are in for a special treat: together with many other kids from the cathedral’s parish they get to have the cathedral all to themselves for a whole day!

Over the course of saturday afternoon, the kids get to know each other through play and songs, they go discover the many secret rooms and passages within the cathedral’s walls, learn about the cathedral’s rich history and even get to sleepover in the cathedral.

Through play and discussion the kids get to know the church and its traditions. Together they prepare for sunday service in the Nidaros cathedral.

Info fra Guttekoret: 26.3.19

Torsdag 28.3. - kun Sakshaug-koret (17:30-20:00)

Bjørn trenger tid for å forberede programmet som koret skal synge i Sakshaug kirke på lørdag. Derfor blir torsdagsøvelsen kun for Sakshaug-koret, alle andre får fri den dagen.

Plan for konserten i Sakshaug


 Lørdag 30.3. - kun Sakshaug-koret

Kun Sakshaugkoret og alle andre har fri. 

Bussavgang kl 12:00 fra Nidarosdomen. Ha med nistepakke, kappe og konsertklær.
Vi forventer å være tilbake ved Nidarosdomen kl 21:00.

Følg med på facebook.com/groups/NGK.foreldre/ for oppdateringer)


 Onsdag 3.4. DNB-arrangement på Britannia hotell  - kun Sakshaug-koret

Korets samarbeidspartner DNB har bedt koret om en opptreden under et av de første arrangement i nye Britannia hotell.

Oppmøte 18:30, koret synger 19:30, guttene kan hentes 20:00.

Husk konsertklær og kappe.

Info fra Guttekoret: 8.3.19

Torsdag 15. 3. - Workshop med Marianne Meløy

Nidarosdomens Guttekor samarbeider med komponist Trygve Brøske og skuespilleren og tekstforfatteren Marianne Meløy om et bestillingsverk som skal skrives for Guttekoret og fremføres våren 2021. 
Sangernes tanker og idéer skal være med på å forme tekstene for verket, og derfor kommer Marianne Meløy på besøk på torsdagsøvelsen 14.3. for å snakke med guttene. 

OBS! Legg merke til endret klokkeslett på denne øvelsen: torsdag 14.3. kl. 17:30 – 20:30 (gjelder alle sangere!)


 Helga 23. 3. – 24. 3. - Lys våken – overnatting i Nidarosdomen

Lørdag 23.3. kl. 16 til søndag 24.3. kl. 13 inviterer Nidarosdomen alle gutter fra Guttekoret som er eller blir 12 år til å overnatte i kirken. Se vedlagt invitasjon.
Det blir en unik opplevelse som få får oppleve og i tillegg blir det oppdagelsesferd høyt og lavt og utforsking av kirkens mørke kriker og kroker.

I tillegg til menighetspedagog og folk fra domkirken, blir Johannes med fra Guttekoret.

Påmelding skjer direkte til domkirkens menighetspedagog på me693@kirken.no innen 18.3.19. 

Fint om dere også gir info til Johannes dersom dere melder gutten deres på. Merk at øvelsen er endret til fellesøvelse for sopran og alt denne dagen!


Lørdag 30 .3. - Konsert i Sakshaug kirke 

Lørdag 30. 3. er Nidarosdomens Guttekor invitert til å synge konsert sammen med Vivace barne-, ungdoms- og guttekoret i Sakshaug kirke på Inderøy.

Se vedlagt plan og hvem som skal synge.

Billetter til konserten fås kjøpt her: https://kultar.no/billetter/nidarosdomens-guttekor-og-vivace-barne-og-ungdomskor/

Info fra Guttekoret: Kappeprøver, opptredener, tysklandstur

Sendt via mail 23.2.2019.

Innhold:

  • Kappeprøver i uke 9

  • Opptredener fremover

  • Tysklandstur 20.6. - 28.6.2019


Kappeprøver i uke 9

Vi minnerom kappeprøver på Pirsenteret mandag 25.2. og tirsdag 26.2.19. 

Alle som har kappe må ha med seg den sin for å sjekke størrelse (gjelder også alle voksne!!)
Alle må også ta med seg sine konsertsko slik at kappekomitéen kan sjekke at kappestørrelsen blir rett i forhold til skoene.

Mandag 25.2.

17:15 Kappeprøve for alle sangere i sopran 2 (OBS! Klokkeslett!)
19:00 Kappeprøve for alle sangere i sopran 1 

Tirsdag 26.2.

18:45 Kappeprøve for alle sangere i tenor og bass
19:00 Kappeprøve for alle sangere i alt 1 + 2 

Blodferske (dvs. gutter som startet i koret januar 2019) får egen kappeprøve senere på våren slik at de har en kappe som passer på internkonserten 11.6.2019. 

Infoskrivet om oppbevaring, stell og størrelser på kappe finner dere her.


Opptredener fremover 

Også i 2019 blir det en stor konsert i Nidarosdomen med Antonín Dvořák’s «Messe i D» for kor og solister samt et nyskrevet verk av Henning Sommerro.

Den korte tiden mellom Moskva-turen og Maria budskapsdag (dagen Guttekoret som oftest har vårkonsert) gjør at denne konserten fremføres til høsten: søndag 22.9.19.
I løpet av våren blir det konsert i Sakshaug kirke med Vivace barne- og ungdomskor, mindre opptredener for korets støttepartnere, internkonserten 11.6.19 og selvfølgelig flere gudstjenester i Nidarosdomen vår.


Tysklandstur 20.-28.6.2019

Eirik og Johannes har vært i Tyskland og Danmark i vinterferien for å planlegge ferdig sommerturen. Besetningslisten for turen blir sendt ut i løpet av mars.